Anmäl dig till Temahelgen 2015 – rätten till lek, vila och fritid

5 mars, 2015

—> Här anmäler du dig <–

Helgen 18-19 april arrangerar Rädda Barnens Ungdomsförbund en träff för medlemmar i hela landet. I år är temat hämtat från artikel 31 i Barnkonventionen – rätten till lek, vila och fritid.

VARFÖR?

I Barnkonventionen står det att alla barn ska ha rätt att leka, kunna vila och ha en meningsfull fritid. Men är det så? Har alla barn samma möjligheter till roliga fritidsaktiviteter? Har alla barn möjlighet att vila och ta det lugnt, efter press och stress i skolan idag? Nej. Rädda Barnens Ungdomsförbund ser att barn och unga diskrimineras på grund av sin ekonomiska situation, sin könsidentitet, sin etnicitet, sin religion eller sina funktionsförutsättningar.

Vi vet också att 90% av alla barn har upplevt stress i skolan. Det är tydligt att politiker och andra makthavare har noll koll på normkritik eller barnrätt. Vi tycker att det här är fel och tänker göra någonting åt det. Därför samlas vi på Temahelgen!

HUR?

Temahelgen är en medlemsträff för nya och gamla RBUF:are från hela landet. Under två dagar deltar vi på workshops, lyssnar föreläsningar och pratar om stressen i skolan, barnfattigdom, normkritik och rättigheter. Hela schemat finns att ladda ner längst ner på sidan.

Som medlem är utbildningen helt gratis. Vi bokar din resa, står för ditt boende och fixar med maten.

VAR?

Temahelgen 2015 är på Alnäsgården strax utanför Uppsala. Läs mer på deras hemsida.

NÄR?

Temahelgen börjar 10.00 lördag 18 april och slutar 17.00 söndag 19 april.

Vissa som reser från Norrbotten, västkusten, södra Sverige eller Gotland behöver antagligen komma fram kvällen innan. Det är också helt okej och kommer finns folk där och sovplats redan då.

ANMÄLAN

Anmäl dig här. Sista anmälningsdag är 6 april men platserna kan ta slut innan dess, så anmäl dig så snabbt som möjligt!

INTE MEDLEM ÄN?

Ingen fara!
Om du vill bli medlem i både RBUF och Rädda Barnen (kostar 75/år).
Om du vill bli medlem i bara RBUF (gratis).