Att vara barn(rätts)passare!

18 april, 2016

I helgen hade Rädda Barnen Region Öst medlemsdagar, Barnrättsforum. För RBUFs del betydde det Barn(rätts)passning! Medlemmar i Rädda Barnen får chans att gå på kurser, föreläsningar och seminarier som inspiration och för att lära sig mer om barnrätt. Under barnrättsforum erbjuder RBUF Barn(rätts)passning till Rädda Barnens medlemmars barn. Tre glada barnrättskämpar har under helgen lekt, pysslat och busat med barnen. De tog självklart tillfället i akt att sprida RBUF budskap: du är inte framtiden du är nu!

Jag har frågat en av dom, nämligen Saido, lite om helgen och hur det är att vara aktiv för RBUF.

Vad har ni gjort under helgen?

Saido: Vi lekte, sprang runt i hotellet och tog promenad/besökte två fett coola barn butiker i gamla stan i Stockholm.

Barn(rätts)passning ska förutom lek handla om att lära om barns rättigheter. Hur gjorde ni det?

Saido: Vi pratade med barnen om barnkonventionen och frågade om dom visste om sina rättigheter.  Söndag morgonen har vi lekte en lek som går ut på att man ska lära sig sina rättigheter och viktigaste artiklarna i barnkonventionen.

Vad var det bästa med helgen?

Saido: Att leka med barnen och få bra relation med dom, det var en av de bästa grejerna.

Är du intresserad av att delta på fler aktiviteter med RBUF?

Saido: JAAAAAAAA

Vad tycker är det bästa med RBUF?

Saido: Att barn får bestämma utan att man tvingar dom, barnen kommer först och att vi lätt blir bästa vänner.[[{”type”:”media”,”view_mode”:”media_small”,”fid”:”1686″,”attributes”:{”alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”360″,”typeof”:”foaf:Image”,”width”:”270″}}]]