Barn som försvinner – vårt arbete

11 november, 2016

Barn som försvinner
När ett barn försvinner i Sverige brukar hela samhället sättas i larmberedskap. Polisen sparar inte på sina resurser. Ibland kan det vara så att hundratals människor anmäler sig frivilligt för att leta, hjälpa, trösta, och om brott har begåtts, fördöma. Det brukar synas mycket i nyheterna att barn har försvunnit. Oftast brukar media övervaka polisens arbete med sökandet. Om det inte går tillräckligt snabbt, eller inte leder till snabba resultat, brukar media kritisera spårandet. Så är det tyvärr inte när dom som försvinner är ensamkommande flyktingbarn och -ungdomar.

about-1

Vårt arbete
Tillsammans med Rädda Barnen-rörelsen och våra systerorganisationer såsom PRESS – Redd Barna Ungdom (Norge) och Red Barnet Ungdom (Danmark) kommer vi under 2017 att arbeta med frågan om barn på flykt som försvinner från exempelvis asylboenden och familjehem. Du kan vara med i detta arbete.

Läs mer
Du kan läsa mer om barn på flykt som försvinner i den rapporten som nyligen gjordes av Stockholms läns landsting genom att ladda ner deras rapport. Du kan också läsa mer om vår verksamhetsinriktning här. Vill du stötta vårt arbete med medlemskap? Det kostar bara 75 kronor per år. Bli medlem här.