Barnrättsklubben

26 september, 2016

Engagera dig för barns rättigheter genom lek och roliga övningar!

Barnrättsklubben är lek- och samtalsgrupper för barn i åldern 10-12. Deltagarna får lära sig om barnkonventionen, normer och åldersmaktsordningen på ett roligt, praktiskt sätt med lekar och aktiviteter.

Barnrättsklubben träffas sammanlagt 7 gånger där två klubbledare träffar klubben/gruppen 1 gång/vecka. Varje träff har olika teman som grundar sig i Barnkonventionen. Klubbledaren med gruppen bestämmer vilken dag träffarna ska inträffa. Inga förkunskaper krävs, utan det viktigaste är att du gillar att leka.

Om du vill starta en Barnrättsklubb där du bor så anmäl dig till en utbildningssträff! Nästa tillfälle är lördagen den 12 november i Stockholm.

Som klubbledare är du självklart en mycket viktig person i arbetet med Barnrättsklubben. Du leder träffarna och blir därför någon att se upp till, men du är samtidigt med i er grupp precis som de andra barnen. I Barnrättsklubben är nämligen alla, både klubbledare och deltagare, med i aktiviteterna och alla får på ett demokratiskt sätt får vara med och bestämma. I materialet inleds varje träff med lite grundläggande information om ämnet, som kan vara bra för klubbledarna att läsa innan träffen.

Har du några frågor om Barnrättsklubben så hör av dig till Claire på kansliet, claire.shove@rbuf.se

Barnrättsklubben

4 februari, 2016

Bli klubbledare för Barnrättsklubben

Känner du för att lära barn om sina egna rättigheter och sprida kunskaper om barnkonventionen, normer och åldersmaktordningen? Känner du för att göra detta på ett roligt och lekfullt sätt genom enklare övningar, aktiviteter och lekar? I så fall är det här något för dig!

Barnrättsklubben är vårt nyaste utbildningsmaterial som riktar sig till barn i 10-12-årsåldern. Varje grupp leds av två klubbledare och ni ses i gruppen under sju träffar med olika teman. Klubbledarna bestämmer tillsammans med gruppen vilken dag som passar för träffarna.

RBUF kommer anordna en utbildningsträff 12 mars och en 19 mars i Stockhomsområdet. Inga förkunskaper krävs, utan det viktigaste är att du gillar att leka. Som medlem i RBUF ingår dessutom mat, resor, utbildning och material – och att vara medlem i RBUF är gratis!

Om du vill starta en Barnrättsklubb där du bor är det här helt klart utbildningen för dig!

Fyll i denna intresseanmälan – HÄR.

Du kan också läsa mer om Barnrättsklubben – HÄR.

Har du några frågor så hör av dig till Claire på kansliet på claire.shove@rbuf.se