Bli projektledare för Ellen och allan

28 mars, 2012

Kom med i Ellen och allan du också!

Just nu letar vi alltså efter dig som vill bli projektledare. Längst ner hittar du inbjudan.

Om Ellen och allan

I Ellen och allan träffas personer i årskurs åtta en kväll i veckan. Här snackas det om hur det är att vara ung i dag, om kärlek och känslor, om vad som händer när någon går utanför ramen för hur en ung kille eller tjej ”bör” bete sig, om utanförskap normer och andra angelägna frågor.

Deltagarna möts på lika villkor, blir tagna på allvar och lyssnade till på ett öppet och respektfullt sätt. Deltagarna uppmuntras till att se kritiskt på samhällets normer och får reflektera kring sina egna handlingar ur ett makt- och könsperspektiv. De stärks till att göra egna och självständiga val i förhållande till kulturella förställningar om kön och sexualitet.

Genom ett feministiskt och normkritiskt perspektiv blir Ellen och allan en del av arbetet mot diskriminering, kränkningar och mobbing. Genom vårt normkristiska arbete belyses även andra diskrimineringsgrunder än kön och sexualitet.
Varje år utbildar Rädda Barnen och Rädda Barnens Ungdomsförbund en mängd projektledare som ansvarar för projektet på lokal nivå. Projektledarna utbildar i sin tur ett antal samtalsledare på sin ort. Samtalsledarnas arbete blir sen att värva deltagare till sina samtalsgrupper och att genomföra, två och två, tio samtalsgruppsträffar under en termin.