Bli utbildare för RBUF

26 september, 2016

Är du mellan 13-23 år och brinner för normkritik och barns rättigheter? Sök till att bli RBUF-utbildare!

INFO OM UTBILDNINGSHELGEN 4-6 NOV 2016 HITTAR DU HÄR NEDANFÖR!

Som utbildare inom Rädda Barnens Ungdomsförbund besöker du skolor och lokalgrupper för att pedagogiskt berätta om barnkonventionen, normkritik, åldersmaktsordningen och engagemang. Det är ett kul sätt att sprida kunskapen till barn och unga om vilka rättigheter en har och hur vi kan kämpa för dem.

En del skolutbildare blir senare föreläsare för RBUF, och får åka på uppdrag till andra företag eller organisationer för att sprida ordet om barns rättigheter.

För att bli utbildare är det bra om har grundläggande kunskaper om barnkonventionen, normkritik eller åldersmaktsordningen. Om du har varit med på utbildningshelger eller möten lokalt räcker det. Är du helt ny i förbundet eller vill bli medlem? Varmt välkommen du också!

Innan du är klar utbildare hänger du med på en kurs under en helg, där vi lär dig allt du behöver kunna. För dig som är medlem är resa, boende och mat helt gratis. Nu har du chans att hänga med på en hel utbildningshelg i Stockholm den 4-6 november 2016!

Du anmäler dig här nedanför. Har du några frågor kring att vara eller bli utbildare är du varmt välkommen att höra av dig till organisationsutvecklare Sofie på sofie.casserlov@rbuf.se.

Info om kurs för barnrättsutbildare 4-6 november 2016

Är du mellan 13-23 år och brinner för frågor som rör barn och ungas rättigheter? Då har du hittat helt rätt! Du är varmt välkommen på RBUF:s kurs för utbildare 4-6 november! Glöm inte att anmäla dig snarast möjligt i formuläret här nedanför 🙂

Vad gör en utbildare mer exakt?

Som utbildare åker du oftast till en skola tillsammans med en annan RBUF-utbildare. Du träffar en klass (högstadiet) och håller ett pass på 1-2 timmar med övningar från det material som du får ut och lär dig på kursen för utbildare. Att vara utbildare är ett ideellt uppdrag. Det är ett kul och ansvarsfyllt uppdrag. När du känner dig lite mer varm i kläderna kan du, om du vill, även utbilda själv, och för andra åldersgrupper än högstadiet. För att du ska känna dig så trygg som möjligt i uppdraget som RBUF-utbildare genomgår du en helgkurs tillsammans med andra utbildare från hela landet!

Om kursen 4-6 november 2016

Praktisk information
Kursen kommer att hållas i Stockholm i en scoutlokal. Där kommer vi att sova, äta, hänga och genomgå utbildningen! Vi kör igång på fredagskvällen och avslutar strax efter lunch på söndagen. RBUF betalar allt: resa, boende och mat. Har du egen sovsäck, kudde och liggunderlag får du gärna ta med det. Annars kan du låna sovsäck och liggunderlag av RBUF. Vi bokar din resa när du har anmält dig. Har du en lång resa till Stockholm ser vi till att hitta en bra lösning för dig!

Kursens innehåll
Under kursen får du fördjupa dina kunskaper om ämnena barnkonventionen, normkritik, åldersmaktsordningen och engagemang. Det blir även utbildning kring ditt personliga ledarskap och samtalsteknik – allt för att du ska känna dig bekväm med din roll som RBUF-utbildare!
Kursens upplägg fungerar så här:
Först går vi igenom och pratar teoretiskt om ett ämne i taget (t.ex. barnkonventionen), som följs av ett mer praktiskt pass där alla får chans att träna på de olika övningar som ni sedan ska hålla kring ämnet. Alla tilldelas även ett material med alla övningar!

Har du några frågor? Tveka inte att ringa eller mejla organisationsutvecklare Sofie på 076-024 74 76 eller sofie.casserlov@rbuf.se.

Hoppas att vi ses på utbildningen!

Ansök här!

(Personnummer underlättar vid nödsituationer och när vi kollar medlemskap. Om du saknar personnummer eller inte vill uppge det kan du istället skriva ålder.)

Om du är under 18 år anger du (helst) din målsmans kontaktuppgifter. Är du över 18 år anger du kontaktuppgifter till anhörig.

Är du inte medlem sedan tidigare blir det snabbt och lätt här.

Resa

Ange gärna om vi behöver veta något övrigt inför bokningen av din resa, till exempel behov av hjälpmedel eller luftburna allergier.

Specificera vilka allergier och var noga så att du inte missar något (till exempel om du har någon luftburen allergi). Maten som serveras under helgen kommer vara vegetarisk.

Till exempel funktionsvariation, önskemål om tillgänglighet, sjukdom, speciella önskemål med mera.

Bilderna används endast i RBUF:s egna kanaler (såsom hemsida, material och facebook). Vi publicerar aldrig namn tillsammans med bilderna. Skriv ja, nej eller specificera om du har några krav/önskemål.

Bli utbildare för RBUF

23 januari, 2015

Nu hålls snart en kurs för er som vill blir RBUF-utbildare. Ta chansen!

Som utbildare inom RBUF besöker du skolor och lokalgrupper för att pedagogiskt berätta om barnkonventionen, normkritik, åldersmaktsordningen och engagemang. Det är ett kul sätt att sprida kunskapen till barn och unga om vilka rättigheter man har och hur man kan kämpa för dem.

Läs mer här.