Demonstration mot utvisningar samlade 2000

11 mars, 2013

Demonstrationen i Stockholm, som Rädda Barnens Ungdomsförbund arrangerade tillsammans med Röda Korsets Ungdomsförbund och Ungdom Mot Rasism samlade enligt polisen 2000 personer. Vi är väldigt nöjda med både uppslutning, väder och arrangemang och tror att den breda uppslutningen kan vara startskottet för mer antirasism och förändring av migrationspolitiken.

Dagen innan hade gränspolisen i Stockholm gått ut med att de avbryter sina kontroller, vilket är bra men inte avgörande i frågan. Med tanke på hur många som dök upp så verkar polisens besked ha peppat folk, snarare än att minska engagemanget.

På scenen i Kungsträdgården fanns en hel del talare och poeter, som möjliggjorde att det blev så pass bra. Här är listan:

Vi kommer fortsätta detta arbete, och vill tacka alla som deltog och gjorde lördagen till en så kraftfull markering. Fler bilder finns till exempel på Flickr och Facebook. Vi ses nästa gång!

[[{”type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”709″,”attributes”:{”alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”360″,”typeof”:”foaf:Image”,”width”:”540″}}]]