Integritetspolicy

Sedan den 25 maj 2018 gäller en ny lag för hur organisationer och företag får använda våra personuppgifter. Personuppgifter kan vara namn, personnummer, adress, telefonnummer, mejladress, bild eller annat som kan göra så att man fattar vilken person det handlar om.

I Rädda Barnens Ungdomsförbund sparar och använder vi personuppgifter på lite olika sätt. Det handlar bland annat om att en medlem ska finnas med i vårt medlemsregister, att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till den som är intresserad eller att vi vet vem som sitter i styrelsen i medlemsföreningen.

Vi i RBUF behöver vara försiktiga och behandla personuppgifter med respekt. Du har rätt att veta om vi har dina personuppgifter, var de finns, varför vi har dem och hur vi använder dem. Om du vill att vi tar bort dina personuppgifter kan vi göra det, precis som att vi ska ändra om det är nån personuppgift som är fel eller som har förändrats (till exempel om du flyttar eller byter namn).

Till våra arrangemang får du ge ett särskilt tillstånd kring om vi får fota dig och hur vi i så fall får använda bilderna. Då kan vi också fråga efter till exempel specialkost eller sjukdomar, för att vi ska kunna genomföra arrangemanget så säkert som möjligt. Efteråt förstör vi personuppgifterna.

Vi har en hel integritetspolicy som berättar alla detaljer i detta. Den kan du ladda ner här nedanför 

Om du vill prata med oss om dina personuppgifter, hör av dig!

rbuf@rbuf.se

Rädda Barnens Ungdomsförbund
Box 128 25
112 97 Stockholm

08-12146930

Integritetspolicy RBUF

Här kan du ladda ner hela integritetspolicyn