Demonstration mot utvisningar och REVA

Datum: 

9 mars 2013 15:00 till 17:00

Plats: 

Kungsträdgården, Stockholm

Arrangör: 

RBUF, RKUF och UMR

Rädda Barnens Ungdomsförbund, Röda Korsets Ungdomsförbund och Ungdom mot Rasism bjuder in till...

Kvissleby, Västernorrland: Nioåriga Hinok är född och uppväxen i Sverige. Nu ska han utvisas. http://www.dn.se/nyheter/sverige/nioarige-hinok-ar-fodd-i-sverige--nu-ut...

T-Centralen, Stockholm: Medborgaren Gonzalo står och väntar på en kompis. Polisen begär att han ska visa pass på grund av att han inte ser "svensk" ut. http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/id-kollades-av-polis-for-att-han...

Både dessa exempel visar på en migrationspolitik som gått över från rättigheter till en hets om att minska "volymer" oönskade människor, eller öka antalet utvisningar oavsett vad konsekvenserna blir för vanliga människor. Inte bara den som är på flykt hamnar i trubbel, utan också den som är medborgare men på något sätt inte ser tillräckligt "svensk" ut.

Det är en utveckling som måste stoppas: vi ska ha en human migrationspolitik och inte på några villkor införa passtvång för svenskar som ser "annorlunda" ut i polisens ögon.

Därför bjuder vi in till demonstration mot utvecklingen och för förändring. Använd gärna tillfället till att sprida metoder och idéer om hur det går att motverka detta. Om din organisation vill göra en egen affisch för demonstrationen så går det också bra, vi kommer lägga upp allmänt material här också.

Vad är REVA? http://mattlo.se/motarbeta-reva-och-vad-galler-egentligen/

Vad händer när REVA genomförs? http://www.tidningenrepublic.se/a/enda-de-pratar-om-ar-radslan-polisen

Tid? Lördagen den 9 mars klockan 15.00
Plats? Kungsträdgården

Om du eller din organisation vill tala på demonstrationen kontakta sara@rbuf.se.

Facebookevent

Dela och tipsa Skriv ut