Aktivisthelg våren 2020

8-10 maj i Örebro!

ANMÄL DIG LÄNGST NER PÅ SIDAN!

Vårens aktivisthelg fokuserar på barnrätt, organisering och hbtqi!

Två gånger om året bjuder RBUF in alla medlemmar till en helg med pepp och nya kunskaper om hur en kan vara barnrättsaktivist. I höstas, på årsmötet som kallas Barnrättskongressen, valde medlemmarna att fokusera på våld mot barn under 2020. Under årets första aktivisthelg kommer vi fokusera på en del av det våld som vuxna utsätter barn för – nämligen våld mot barn som bryter mot normer för könsuttryck eller könsidentitet.

Under helgen blir det också workshops om hur vi jobbar tillsammans för att skapa uppmärksamhet och förändring. Vi kommer såklart också se på film, pyssla, leka lekar och hitta på annat kul ihop!

Så vad handlar helgen om?

Det är ett gratis (!) tillfälle för dig  att få lära dig och diskutera om hur en kan vara barnrättsaktivist, rättigheter för barn som bryter mot normer för könsuttryck och könsidentitet och de former av våld som sker mot barn med de erfarenheterna, kamp mot våld mot barn med mera. En helg full av kunskap, idéer och prat tillsammans med andra som delar din aktivism. Vi lär oss och kämpar för förändring tillsammans!

För vem är aktivisthelgen?

Den är för alla som är eller vill bli medlem i RBUF (det vill säga alla upp till 25 år som ställer upp på det vi står för som organisation).

Okej, najs! Har du lite mer konkreta detaljer?

Aktivisthelgen är i Örebro 8-10 maj, från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Att resa dit och att vara med är helt gratis för dig som deltar. Mer detaljer kommer när vi närmar oss!

Eftersom vi bland annat kommer att prata om hbtqi under helgen kommer personer från organisationerna Transammans och RFSL Ungdom att hålla workshops. De organisationerna kommer också skicka inbjudan till sina medlemmar att komma med i RBUF och vara med på denna helg. PEPP!

Vad kostar det och vad ingår?

Temahelgen är gratis för dig som är eller blir medlem i RBUF. I det ingår resa, mat, boende och program för hela helgen.

Det du ställer upp på är att följa våra regler för arrangemang. Det betyder att du är med hela helgen och inte lämnar platsen vi håller till på. Du följer vår alkohol-,  tobaks- och narkotikapolicy och om du inte kan komma så avanmäler du dig senast en vecka innan aktivisthelgen, alltså den 1 maj. Annars kan du komma att behöva betala resa och annat själv. Såklart gäller inte detta om du blir sjuk. Här kan du hitta hela vårt policydokument.

Vad händer sen?

När du anmält dig får du en bekräftelse på anmälan med information om hur du bokar tåg eller hur du kan få hjälp att boka tåg.

När vi närmar oss helgen kommer mer information om schema, vägbeskrivning och så vidare senare.

Sista dag för anmälan är 19 april!

Vi ses i Örebro!

Om du är under 18 år anger du (helst) din målsmans kontaktuppgifter. Är du över 18 år anger du kontaktuppgifter till anhörig! Kontaktuppgifter till anhörig är nödvändigt om någonting skulle ske på plats eller vid nödsituation

Skriv här nedan om du redan är medlem och vill fortsätta vara det eller om du kommer bli medlem i samband med att du skickar in den här anmälan.

Skriv vilka allergier, på vilket sätt du blir påverkad och var noga så att du inte missar något (till exempel om du har någon luftburen allergi). Maten som serveras under helgen kommer vara vegetarisk.

Till exempel funktionsvariation, önskemål om tillgänglighet, sjukdom, utrymme för bön, speciella önskemål för att sova med mera.