Aktivisthelg online!

3 måndagar i juni!

ANMÄL DIG LÄNGST NER PÅ SIDAN!

När corona slog till fick vi tänka om och presenterar nu:

RBUF GOES ONLINE!

Under tre måndagkvällar får ni chans att göra den ni brukar under en aktivisthelg: hänga med andra medlemmar, peppa, lära er nytt och engagera er tillsammans!

Det kommer att vara tre olika teman och du kan vara med på en eller alla kvällar!

Varje kväll har både föreläsning, lekar och diskussioner – precis som alltid med RBUF 🙂

1 juni: Åldersmaktordningen och rösträtt 16

Först ut är en workshop där vi fokuserar på att vuxna har makt på barns bekostnad. Hur hänger det ihop och hur skulle det kunna vara? Vi pratar också om kampen för att sänka åldersgränsen för att få rösta i val till riksdag, region, kommun och EU.

Tid: 18.00-20.00 (logga in 17.45)

8 juni: Våld mot barn, med hedersrelaterat våld

Tema för oss i år är ju att fokusera på att stoppa våld mot barn, en fråga som engagerar många medlemmar. Under denna kväll fördjupar vi oss i ämnet och får lära oss mer och prata om hedersrelaterat våld och hur en kan jobba mot det.

Tid: 18.00-20.00 (logga in 17.45)

15 juni: Barnkonventionen i dag

Sist ut är en workshop där vi pratar om Barnkonventionen. Hur går det egentligen med Barnkonventionen i Sverige? Varför har inte USA skrivit under? Hur jobbar skolor, socialtjänsten och andra med Barnkonventionen?

Tid: 18.00-20.00 (logga in 17.45)

Utrustning

För att vara med behöver du en dator, internetuppkoppling och en lugn plats att sitta på. Alla behöver sitta vid en egen dator, även ifall ni är flera från din stad som ska vara med. Det brukar bli extra bra ljud om du har ett headset (samma som till en mobil brukar funka!), men det går bra utan också.

Hur går det till?

1. Anmäl dig!

2. Få bekräftelse att vi sett din anmälan.

3. Få länk med instruktioner till hur du ansluter till mötet och vilka regler som gäller på mötet.

För vem är workshopen?

Den är för alla som är eller vill bli medlem i RBUF (det vill säga alla upp till 25 år som ställer upp på det vi står för som organisation).

Sista dag att anmäla dig är fredagen före varje workshop!

ANMÄLAN!


1 juni åldersmaktordning8 juni våld mot barn15 juni barnkonventionen

Skriv här nedan om du redan är medlem och vill fortsätta vara det eller om du kommer bli medlem i samband med att du skickar in den här anmälan.