Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen är en grupp förtroendevalda som leder Rädda Barnens Ungdomsförbund. Styrelsen leds av en förbundsordförande. Förbundsstyrelsen väljs av barnrättskongressen. Om du vill skicka ett mail till hela styrelsen kan du maila fs@rbuf.se. 🏆

📃 Om du vill ha protokoll från förbundsstyrelsens möten kan du kontakta Kansliet.

Ordförande

Vendela Carlfjord

vendela(a)rbuf.se

Det är jag som är förbundsordföranden i RBUF. Det betyder att jag leder förbundsstyrelsens arbete och att jag representerar förbundet externt. Jag jobbar med att stärka barn och unga i deras engagemang och ge dem verktyg för förändring. Att få välta maktordningar tillsammans med smarta, peppiga och kompetenta barn är fantastiskt! Maila mig om du vill snacka om barnrättspolitik, feminism eller tv-serier.

Vice ordförande

Petter Martinsson

petter(a)rbuf.se

Som vice ordförande leder jag tillsammans med ordföranden förbundsstyrelsens arbete. Vi kämpar för barn och ungas rättigheter, och försöker alltid sätta barnrättsfrågor så högt upp som möjligt på den politiska agendan. Att förändra saker kan ibland vara frustrerande och ta lång tid, men det är i allra högsta grad möjligt (Barnkonventionen ska ju faktiskt bli svensk lag!!). Tveka inte att ta kontakt med mig om du vill bolla idéer om hur vi kan förbättra barns situation i samhället!

Ledamot

Elina

elina(a)rbuf.se

Ledamot

Agnes Båvner Lorentzi

agnes@rbuf.se

Jag är från Stockholm men bor i Värmland och går på en musikteaterutbildning på folkhögskolan Geijerskolan. Jag brinner väldigt mycket för barnrättskampen och allmänt kampen för mänskliga rättigheter. Det som är viktigast för mig är helt enkelt alla människors lika värde men jag skulle nog kunna säga att de frågor som står mig personligen närmast, förutom barnrättsfrågor, är bland annat HBTQ+frågor (särskilt transfrågor), ickevåld och miljöfrågor. Jag tycker det är jättespännande att få engagera mig på ett nytt sätt och få jobba aktivt med barnrättskampen genom styrelsearbete. Förutom att hålla på med politiska frågor så är det bästa jag vet att sjunga, dansa och spela teater och helst i form av musikal.

Ledamot

Anni Kan

anni(a)rbuf.se

Jag bor i Umeå och studerar juridik och kriminologi. Mina intressen har alltid riktat sig mot civilsamhället och dess verksamhet. Att få sitta i Rädda Barnens Ungdomsförbunds styrelse är bland det peppigaste och mest givande jag kan tänka mig.
På fritiden gillar jag att läsa böcker, hänga med mina vänner och att skjuta upp mina inplanerade gympass.

Ledamot

Elin Höglund

elin@rbuf.se

Jag bor i Uppsala och jag brinner för att stärka barns rättigheter och att öka barn och ungas inflytande i samhället. Jag tycker att det är superroligt och givande att engagera mig i Rädda Barnens Ungdomsförbund där vi kan jobba med dessa frågor tillsammans och på så sätt skapa förändring. På fritiden gillar jag att läsa och att springa ihop med min syster.

Ledamot Hanna Thessén

Ledamot

Hanna Thessén

hanna.thessen(a)rbuf.se

Jag sitter nu mitt andra år som ledamot i förbundsstyrelsen. Att arbeta för ett bättre inflytande för barn och ungdomar är självklart för mig. Och jag tror att jag gör det bäst i RBUF, med antirasism och queerfeminism!!!”