Förbundsstyrelsen

Förbundsstyrelsen är en grupp förtroendevalda som leder Rädda Barnens Ungdomsförbund. Styrelsen leds av en förbundsordförande. Förbundsstyrelsen väljs av barnrättskongressen. Om du vill skicka ett mail till hela styrelsen kan du maila fs16@rbuf.se. 🏆

Längst ner på sidan kan du ladda ner styrelsens protokoll från FS01-16 och framåt. 📃 Om du söker efter äldre protokoll kan du kontakta Kansliet.

förbundsstyrelsen rädda barnens ungdomsförbund rbuf ebba bergkvist jorge maría londoño olivia lindqvist wijkander vendela carlfjord saido omar

 

jorge maría londoño rädda barnens ungdomsförbund

Ordförande

Jorge María Londoño

jorge(a)rbuf.se

Det är jag som är förbundsordföranden i RBUF. Det betyder att jag leder förbundsstyrelsens arbete och att jag representerar förbundet externt.
Jag är en liten buse som gillar ett sorts maraton: tv-serie-maraton! Maila mig om du vill snacka om barnrättspolitik, post-kolonial antirasism eller queerig teori.

vendela carlfjord rädda barnens ungdomsförbund

Vice ordförande

Vendela Carlfjord

vendela(a)rbuf.se

Jag sitter som vice förbundsordförande för RBUF för att jag tror på organisering. Jag vill stärka barn och unga i deras engagemang och ge dem verktyg för förändring. Att få välta maktordningar tillsammans med smarta, peppiga och kompetenta barn är fantastiskt!

saido omar rädda barnens ungdomsförbund

Ledamot

Saido Omar

saido(a)rbuf.se

Hej jag heter Saido Omar och blev förtroendevald att sitta i förbundsstyrelsen under två år. Bor i Gävle och Örbyhus. Till vardags går sista året på gymnasiet men är även antirasistisk utbildare och föreläsare. Jag gillar om att prata om fotboll och träffa nya människor. Jag brinner för migrationspolitisk, feminism, demokrati, ungas inflytande och inkludering. Jag sitter i förbundsstyrelsen för RBUF för att jag vill stärka unga i deras engagemang och få deras att bli hörd. Jag är även barnrättsaktivist.

olivia lindqvist wijkander

Ledamot

Olivia Lindqvist Wijkander

olivia.lindqvist.wijkander(a)rbuf.se

Jag är 19 år och från Stockholm. Förbundsstyrelsen blir mitt första uppdrag i RBUF, men har haft lust att engagera mig i frågor om åldersdiskriminering länge. Min absoluta hjärtefråga är HBTQ+ rättigheter. Även om det är långt dit så längtar jag efter en rättvis värld!

ebba bergkvist rädda barnens ungdomsförbund

Ledamot

Ebba Bergkvist

ebba.bergkvist(a)rbuf.se

Jag är 18 år och pluggar sista året natursam på Globala Gymnasiet. Jag har varit aktiv i rbuf i ungefär 4 år och suttit i Stockholms lokala styrelse i flera omgångar. Jag har svårt att hålla mig till ett visst område som jag brinner extra mycket för, men jag brinner framförallt för att lära mig mer. På fritiden spelar jag musik och målar, eller kollar på fotboll.

Här hittar du förbundsstyrelsens beslutsprotokoll från FS01-16 och framåt.

FS01-16 Rädda Barnens Ungdomsförbund

FS01-16

FS02-16 Rädda Barnens Ungdomsförbund

FS02-16

FS03-16

FS03-16