Praktikanter HT17 – vi söker er!

Vill du slippa koka kaffe, och istället bli tagen på allvar när du gör praktik? Varje termin söker vi på Rädda Barnens Ungdomsförbund en eller två praktikanter. Just nu letar vi efter en praktikant som är en grym projektledare och en som är en fena på kommunikation till höstterminen 2017!

Rädda Barnens Ungdomsförbund är en barn- och ungdomsorganisation som organiserar barn för barns rättigheter. Vårt mål är en värld där FN:s konvention om barnets rättigheter efterföljs och där alla barns tankar, åsikter och erfarenheter tas på allvar i alla lägen. Om du vill ansöka finns två formulär längst ner på sidan.

Projektledare

Vi söker dig som brinner för rättvisa och mänskliga rättigheter och som vill jobba med att hjälpa oss att projektleda verksamhet och skapa arrangemang i organisationen. Du blir den som ansvarar för att arrangera vår temahelg. Det handlar bland annat om att hitta och boka lokaler, hjälpa till att planera innehåll, boka resor och beställa mat.

Kommunikatör

Vi söker dig som brinner för rättvisa och mänskliga rättigheter och som vill jobba med att hjälpa oss att kommunicera bättre vilka vi är och vad vi gör. Du har koll på normkritik, mänskliga rättigheter, barns rättigheter, och har studerat/studerar kommunikation. Du kommer kunna få hjälpa till med en kommunikationsplan, skriva nyhetsbrev, layouta broschyrer, hjälpa andra på arbetsplatsen med att ta fram kommunikationsmaterial och uppdatera i våra sociala medie-kanaler.

Allmänt om praktikplatsen

Praktikplatsen kommer att anpassas så att den passar dig och dina kunskaper och intressen. Vi är en flexibel arbetsplats med stort utrymme för att arbeta på de sätt som passar en själv bäst.

Praktiken startar i slutet av augusti eller början av september 2017 och inleds med en introduktion. Under hela praktikperioden kommer handledning att ske av generalsekreteraren. Då och då arbetar vi på kvällar eller helger och uppskattar om det funkar för dig också.

Praktikplatsen är belägen i Stockholm på vårt kontor på Stora Essingen i tillgängliga lokaler. Praktiken är ideell eller inom ramen för din utbildning (t ex arbetslivspraktik eller liknande). Vi kan erbjuda friskvårstimme, friskvårdsbidrag på 1000 kr, ersättning för telefonkostnader med 279 kr/månad samt stora möjligheter till kompetensutveckling.

Har du några frågor?

Kontakta generalsekreterare Josefine Larsson på josefine.larsson@rbuf.se om innehållet i praktiken. För att få veta lite mer hur det är att vara praktikant hos oss kan du kontakta vår nuvarande praktikant Nohadra på nohadra.heido@rbuf.se.

Ansökan praktikant kommunikatör

Ansökan praktikant projektledare