Praktikanter våren 2018!!

Vill du slippa koka kaffe, och istället bli tagen på allvar när du gör praktik? Varje termin söker vi på Rädda Barnens Ungdomsförbund efter praktikanter. Just nu letar vi efter två stycken som kan det här med projekt!

Rädda Barnens Ungdomsförbund är en organisation av barn och unga som jobbar för barns rättigheter. Vårt mål är en värld där FN:s barnkonvention efterföljs och där alla barns tankar, åsikter och erfarenheter tas på allvar i alla lägen. Om du vill ansöka finns ett formulär längst ner på sidan.

Projektledare och projektskapare

Vi söker dig som brinner för rättvisa och mänskliga rättigheter och som vill jobba med att hjälpa oss att projektleda verksamhet och skapa arrangemang i organisationen. Det handlar om att hjälpa till att planera projekt utifrån RBUF:s värderingar och politiska tema för året, och att hitta finansiering för projekten genom att skriva ansökningar till olika bidragsgivare.

Allmänt om praktikplatsen

Praktikplatsen kommer att anpassas så att den passar dig och dina kunskaper och intressen. Vi är en flexibel arbetsplats med stort utrymme för att arbeta på de sätt som passar en själv bäst.

Praktiken startar i slutet av januari eller början av februari och inleds med en introduktion. Under hela praktikperioden kommer handledning att ske av generalsekreteraren. Då och då arbetar vi på kvällar eller helger och uppskattar om det funkar för dig också.

Praktikplatsen är belägen i Stockholm på vårt kontor på Stora Essingen i tillgängliga lokaler. Praktiken är helt ideell eller inom ramen för din utbildning (t ex arbetslivspraktik eller liknande). Vi kan erbjuda friskvårstimme, friskvårdsbidrag på 1000 kr, ersättning för telefonkostnader med samt stora möjligheter till kompetensutveckling.

Har du några frågor?

Kontakta generalsekreterare Josefine Larsson på josefine.larsson@rbuf.se om innehållet i praktiken.

Intresserad? Ansök här!

Till slut, kryssa i nedan vilka erfarenheter, sakkunskaper eller intressen du har
Erfarenhet från barn- eller ungdomsorganisationErfarenhet från annan ideell organisationErfarenhet av styrelsearbeteErfarenhet av att vara projektledareErfarenhet av aktivism och/eller politisk påverkanSakkunskap om barnkonventionen och barns rättigheterSakkunskap om mänskliga rättigheterErfarenhet av att skriva projektansökningarGillar att resa inom SverigeGillar administrativt arbeteGillar popcorn

Bifoga ditt CV (Max 2 A4)