Valberedningen söker kandidater!

25 juni, 2013

Nomineringar till valberedningen ska skickas in senast 25 Juli.

Kandidera till Styrelsen
Styrelsen har ansvar för organisationen mellan förbundsårsmötena. De ansvarar för att utveckla organisationen strategiskt så att pengar används rätt och att RBUF blir starkare. Styrelsen i förbundet skiljer sig lite från styrelser i lokalgrupper. De diskuterar mest långsiktiga frågor som att hitta pengar och att planerar kampanjer och inte så mycket detaljer i verksamheten. Det närmsta året kommer styrelsen jobba mycket med att göra verklighet av den nya strategi som ska tas på förbundsårsmötet.

Vi vill gärna ha in nomineringar på duktiga RBUFare som skulle passa bra i styrelsen Maila till valberedningen [at] rbuf.se för att ge tips!

*Vi letar också någon i styrelsen som vill jobba i Rädda Barnens riksstyrelse tillsammans med RBUFS förbundsordförande, som personlig ersättare.

Kandidera till den barnrättspolitiska gruppen (ombud till riksmötet)
Varannat år har Rädda Barnen sitt riksårsmöte där RBUF har fem ombud som representerar vår röst. För att använda vår röst bättre har styrelsen planerat att ombuden inte bara ska jobba på riksmötet utan under hela året.

Den barnrättspolitiska gruppen ska hjälpa styrelsen att ta ställning politiskt och komma på nya krav och förändringar. Många av dessa krav kan användas i motioner till Riksmötet för att Rädda Barnen ska ta ställning till dessa. Gruppen ska alltså ta fram ny politik i RBUF och att få Rädda Barnen att utvecklas mer i den riktning vi vill.

Känner du RBUFare som är duktiga på att diskutera och har bra koll på (eller som vill lära sig mer om) politik, så borde du maila till valberedningen@rbuf.se för att tipsa oss!

Kandidera till verksamhetsrevisor
Verksamhetsrevisorerna granskar styrelsen så att de följer och genomför årsmötesbeslut. De jobbar för att medlemmarna ska kunna se så att styrelsen använder våra gemensamma pengar på rätt sätt och håller sig till de beslut som vi tagit tillsammans.

För att hålla bra koll och företräda medlemmarnas intresse så bör en verksamhetsrevisor ha god kunskap om organisationen och styrdokument. Kanske är det någon som haft ett förtroendeuppdrag tidigare och som vill fortsätta att hjälpa till i RBUF. Valberedningen söker en ordinarie verksamhetsrevisor och en ersättare (oftast är de två likställda i praktiken). Så maila till valberedningen@rbuf.se om du har någon som kan var medlemmarnas ögon under året!

Hälsningar Valberedningen,
Fatimah Ayyed
Therese Håkansson
Niclas Persson