Häng med!

Är du intresserad av att engagera dig inom Rädda Barnens Ungdomsförbund men är osäker på hur vi jobbar? Här har vi beskrivit våra huvudsakliga arbetssätt!

 

1f4a1

Kunskapsspridning
Vi på Rädda Barnens Ungdomsförbund tycker att det är kul att sprida våra kunskaper! Därför har vi tagit fram presentationer om de frågor vi driver just nu, som du och/eller din lokalgrupp gärna får använda för att utbilda fler. Om du inte själv vill hålla en utbildning för din lokalgrupp kan du också kontakta kansliet, så fixar vi en lokal utbildning för er. Det kan till exempel vara en bra start för att komma igång! De utbildningar som finns just nu är: våld mot barn, barnrätt, normkritik, antirasism, åldersmaktordningen och om RBUF.

1f4dd

Politisk påverkan
Vi har samlat politiska paket, aktioner och andra aktiviteter inom de frågor vi driver så att du och din lokalgrupp ska kunna påverka politiskt inom den fråga ni brinner för. Det finns många sätt du kan påverka politiken där du bor! Kanske har du en fråga du vill engagera dig inom, men är osäker på hur du ska gå till väga? Kanske vill du delta i en mindre aktion eller kanske har du själv egna idéer på en aktion du vill genomföra? Vi har samlat lite olika former av politisk påverkan så att du kan välja det som passar dig och/eller din lokalgrupp t.ex. ”Normkritisk skola, nu!” eller ”Antirasism för köksbordet”. Dessutom anordnar vi blixtaktioner, alltså en aktion som görs inom ett aktuellt ämne under en specifik dag.

2764

Direkt verksamhet med barn
Du kanske känner för att starta en egen barnrättsklubb och sprida kunskaper om barnkonventionen, normer, åldersmaktsordningen och lära barn om sina egna rättigheter? Eller varför inte driva läxhjälp för barn där du bor? I Rädda Barnens ungdomsförbund anordnar vi ibland också något som vi kallar demokratisk barnpassning vid större möten, konferenser och liknande där föräldrar tar med sina barn. Vi leker, busar, gör övningar och bestämmer tillsammans i gruppen vad vi ska göra. Det handlar bland annat om barnkonventionen, demokratiska processer och politisk påverkan.

Mer du kan göra
Du kan göra mycket mycket mer för att stötta barnrättskampen. Är du en lite äldre barnrättskämpe som kanske studerar spännande juridik, statsvetenskap eller MR-frågor får du gärna kontakta vårt kansli ifall du är sugen på att skriva rapporter åt RBUF. Du kan också hålla utkik på de praktikplatserna vi har uppe under vår- och höstterminerna.

Kolla gärna på medlemssidor för sätt att göra nåt.