Ledig tjänst: Medlemskoordinator (50%)

29 november, 2018

Ansök senast den 31 december 23:59 CET

 

Om RBUF

Rädda Barnens Ungdomsförbund är ett förbund där alla upp till 25 år kan vara medlemmar. Vi är ett förbund av barn och unga för barn, med verksamhet som bygger på frivilligt engagemang. Vi är ett religiöst och partipolitiskt obundet förbund, som kämpar för barnets rättigheter och för att FN:s konvention om barnets rättigheter ska efterlevas och respekteras. Vi är ett antirasistiskt och queerfeministiskt förbund.

 

Allmän beskrivning

Medlemskoordinatior uppgift är att skapa god kontakt och gott samarbete med lokalgrupper och medlemsgrupper och att gemedlemmar inspiration, kunskap och stöd i deras ideella arbete. Detta ska framförallt ske genom lokalgruppsbesök och lokalgruppsutbildningar runtom i landet. Tjänsten ska främja de befintliga medlemmarnas engagemang och bidra till att det lokala engagemanget ökar.  

Vision med tjänsten

Rädda Barnens Ungdomsförbund har en blomstrande medlemsrörelse som aktivt arbetar för barnets rättigheter på lokal nivå. Rädda Barnens Ungdomsförbunds filosofi genomsyrar hela förbundet och det är enkelt för nya medlemmar att ansluta sig till arbetet för barnets rättigheter. Genom den inspiration som tjänsten skapar driver Rädda Barnens Ungdomsförbund en radikal barnrättspolitik lokalt och nationellt. Förbundet har väl fungerande medlemsrutiner och ett stadigt växande aktivt medlemsantal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

򪪪 Utveckla och implementera den generella cykeln för lokalgruppsutveckling
򪪪 
Planera, genomföra och följa upp lokalgruppsbesök
򪪪 
Stötta och inspirera till utveckling av lokalgrupper
򪪪 
Skapa förutsättningar för att starta upp nya lokalgrupper
򪪪 
Praktiskt samordna lokala årsmöten
򪪪 Stötta och inspirera medlemsgrupper
򪪪 
Planera, genomföra och följa upp utbildningar och nätverksträffar

 

För att lyckas i den här roll behöver du

򪪪 Kunskap om barnets rättigheter
򪪪 
Erfarenhet av kapacitets stärkande arbete
򪪪 
Erfarenhet av att arrangera event och ledning av grupper
򪪪 
Bra kommunikationsförmåga på svenska och engelska
򪪪 
Innovativt tänkande och problemlösningsförmåga
򪪪 
Dela Rädda Barnens Ungdomsförbunds värderingar

Engagemang eller aktivism i en barn och ungdomsorganisation är meriterande!

Om tjänsten

Tjänsten är placerad på vårt förbundskansli på Stora Essingen i Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % och vi tillämpar provanställning i sex månader. kansliet har en kollektivavtal med IDEA och Unionen. En heltidstjäns hos oss är i snitt 37timmars arbetsvecka. Vi erbjuder friskvårdtimme, friskvårdsbidrag, samt stora möjligheter till kompetensutveckling.

RBUF erbjuder lika möjligheter

RBUF är en arbetsgivare som arbetar aktivt med tillgänglighet och icke-diskriminering. Alla ansökande och anställda ska ha lika möjligheter.

 

Ansökan

Skicka  CV och personligt brev (max 1 sida) till jobb@rbuf.se med ämnesraden ‘medlemskoordinator’ innan den 31 december (23:59 CET). För eventuella frågor, kontakta Dejan Bojanic genom dejan.bojanic@rbuf.se.