Kunskapsspridning

Tycker du att fler borde få kunskap om den fråga du är intresserad av? Här är sidan för dig som vill dela med dig av din kunskap!

 

Vi på Rädda Barnens Ungdomsförbund tycker att det är kul att sprida våra kunskaper! Därför har vi tagit fram presentationer om de frågor vi driver just nu, som du och/eller din lokalgrupp gärna får använda för att utbilda fler. Här är våra utbildningar och längst ner på den här sidan finns också guider till varje presentation så att det ska bli så lätt som möjligt att vara utbildare. Om du inte själv vill hålla en utbildning för din lokalgrupp kan du också kontakta Hannah på kansliet, så fixar vi en lokal utbildning för er. Det kan till exempel vara en bra start för att komma igång! Om du har frågor får du gärna höra av dig till kansliet, så hjälper vi dig!

Normkritik

Den här presentationen handlar om normkritik i skolan. För mer information om normkritik kan du läsa under fliken Våra frågor i huvudmenyn. För att komma till presentationen klicka här! Längst ner på sidan kan du ladda ner den tillhörande utbildningsguiden.

Åldersmaktsordningen

Tycker du att vuxna inte tar dina åsikter på allvar? Kika då in den här presentationen! För mer information om åldersmaktsordningen kan du läsa under fliken Våra frågor i huvudmenyn. För att komma till presentationen klicka här! Längst ner på sidan kan du ladda ner den tillhörande utbildningsguiden.

Om RBUF

Har du en ny lokalgrupp och vill informera om Rädda Barnens Ungdomsförbund? Eller vill du hålla en presentation i skolan för att locka fler att bli medlemmar? Det här är presentationen om vilka vi är, vad vi gör och hur vi jobbar. För att komma till presentationen klicka här! Längst ner på sidan kan du ladda ner den tillhörande utbildningsguiden.

Skolutbildningar

Vill du att våra skolutbildare ska komma till din skola och hålla i en workshop i din klass? Eller känner du någon som skulle vara intresserad? Vi håller utbildningar för skolklasser i åk 7-9 om barnrätt, ungas inflytande och normkritik. Det kan också vara till hjälp för lokalgrupper som vill rekrytera nya medlemmar eftersom fler då får prova på att jobba med de frågor vi driver. Tveka inte att höra av dig till kansliet!

Utbildningsguide Normkritik

Utbildningsguide Normkritik

Utbildningsguide Åldersmaktsordningen

Utbildningsguide Åldersmaktsordningen

Utbildningsguide om RBUF

Utbildningsguide om RBUF