Sök projekthjälp

Vill din lokalgrupp driva ett eget projekt? Här hittar du praktiska tips och information om hur ni kan göra!

Att driva ett eget projekt kan vara bland det roligast du kan göra i din lokalgrupp! Kanske har ni redan en idé om vad ni vill göra, men har svårt att komma igång? Eller så kanske ni bara vill ha tips på vad ni kan göra? Här kommer de tipsen!

Först gäller det att tänka ut vad det är för typ av projekt ni vill driva. Är det en studiecirkel om barnkonventionen eller ett stort sommarläger? Kanske är den en musikfestival eller varför inte en manifestation mot rasism. Ibland kan det vara skönt att börja med en utbildning om det ämne ni är intresserade av. Kontakta gärna kansliet om ni vill ha en lokal utbildning där ni bor för att komma igång!

Det kan handla om läxhjälp på en skola i närheten eller en studiecirkel om barnkonventionen – vad projektet handlar om är helt upp till er!

Det enda ni behöver tänka på är att projektet inte ska vara för smalt, utan det ska även gå att utföra av andra grupper i andra städer. Ert projekt ska alltså kunna fungera som ett pilotprojekt för att sedan spridas till andra intresserade lokalgrupper/arbetsgrupper.

Nästa steg är att börja planera ert projekt. Viktigt att tänka på är att olika projekt kräver olika mycket tid och förberedelser. Prata ihop er om ansvarsområden och vem som ska göra vad. Sätt viktiga datum redan från början och försök sedan att hålla er till det. Det är alltid lättare om alla vet vad som ska göras och när redan från början. Om ni vill ha hjälp att planera eller bolla idéer hjälper gärna kansliet till.

Tidigare projekt

Ibland är det svårt att komma på vad det är för projekt ni vill driva. Här är några projekt som lokalgrupper har drivit förut:

 • Studiecirkel om barnkonventionen: Håll själva i utbildningar eller bjud in andra som ni vet är bra på att prata om det ni är intresserade av. I en studieciekel om barnkonventionen kan ni t.ex. ta upp olika viktiga artiklar och diskutera dem tillsammans. Bjud på fika och sprid på Facebook eller sätt upp afficher så kommer ni säkert bli många i er studiecirkel! RBUF Uppsala har tidigare drivit studiecirklar.
 • Sommarläger: RBUF Gotland anordnade under flera år sommarläger för barn i området. Arrangemanget har varit väldigt uppskattat av både barn och ledare!
 • Fotbollscup: RBUF Örebro anordnar under våren en fotbollscup för asylsökande barn.

Projektstöd

Inom Rädda Barnens Ungdomsförbund finns en projektfond för att vi ska kunna ge extra pengar till lokalgrupper och medlemmar som vill driva ett projekt.

Det här formuläret kan ni fylla i för att ansöka om projektpengar.

  Målgrupper (fyll i de som är relevanta)


  Ladda upp en budget här. Budgeten ska innehålla den information som finns i mallen för budgetar i dessa länkar:
  .xls-mall om du använder Microsoft Office Excel, .ods-mall om du använder OpenOffice Calc eller något annat program för kalkylblad och .pdf-mall om du vill skriva av mallen. Kortfattat måste du alltså skriva ner vilka kostnader och intäkter ni räknar med att projektet kommer att ha.

  Signering av ansökan

  Fyll i namn på den som är ansvarig för projektet. Det är ett viktigt ansvar, så vi kommer att ringa den som står som ansvarig för projektet för att bekräfta att uppgiften stämmer. Den som är ansvarig för projektet ansvarar för att kvittoredovisning inkommer till kansliet senast 30 dagar efter projektet avslutats.