Normkritiska samtalsgrupper i Botkyrka!

12 mars, 2012

Nu söker vi dig som vill leda normkritiska samtalsgrupper i Botkyrka!

Vi på Rädda Barnens Ungdomsförbund kommer under april och maj månad att testa ett nytt samtalsgruppsprojekt på 4st fritidsgårdar i Botkyrka i södra Stockholm.
Vi kommer att inleda projektet under vecka 14 med en tvådagars kvällsutbildning i normkritik då vi tillsammans går igenom vårt metodmaterial, diskuterar normkritik och planerar verksamheten. Med start vecka 16 och följande 6 veckor fram till månadsskiftet maj/juni kommer ni att under en eller två eftermiddagar/kvällar i veckan ha samtalsgruppsträffar på olika fritidsgårdar i Botkyrka. Projektet pågår alltså totalt i två månader.

Våra samtalsgruppsledare arbetar alltid i par och eftersom detta projekt blir en lite kort testverksamhet ges våra samtalsledare ganska stor frihet i upplägg och utförande. Vi kommer också att tillsammans utvärdera upplägget i efterhand.
Vi söker mellan 4 och 8 personer (beroende på om ni vill köra en eller två kvällar i veckan) som är intresserade av normkritik med fokus på kön, sexualitet, könsöverskridande identitet och etnicitet. Du får gärna ha varit inblandad i våra samtalsgruppsprojekt Ellen och allan, vara inblandad i projektet Ung och Dum, kanske pluggar du etnologi eller genusvetenskap, eller också är du allmänt intresserad av frågorna.

Då vi gör detta på uppdrag av en kommun har vi möjlighet att ge arvode till dig som ställer upp som samtalsledare. Ett arvode per samtalsträff utgår, vilket inte gör uppdraget till välavlönat men i alla fall till ett extraknäck innan sommaren. Framför allt tror vi att det är sjukt kul för dig att vara med i projektet!

Om du är intresserad: Maila en kort presentation av dig själv och varför du tror att det vore kul att vara med i projektet. Ange också om du vill vara med en eller två kvällar i veckan och om det är någon dag i veckan som du inte kan hålla i grupperna.
Anmäl ditt intresse senast den 23e mars!

För frågor eller anmälan. Maila eller ring Knut på:
knut.jakobsson@rbuf.se
0760-247476