Nya nationella uppdrag och fyllnadsval!

28 mars, 2014

Jämställdhetsgruppen
RBUF bildar en nationell arbetsgrupp som ska jobba med jämställdheten och jämlikheten i förbundet, dvs om alla som är engagerade i RBUF har lika möjligheter oavsett kön, etnicitet, religion, könsidentitet, ålder och funktionalitet. Gruppen ska kartlägga hur läget ser ut idag och tillsammans med en processledare från Maktsalongen hitta nya lösningar. Uppdraget börjar med en helgs utbildning i Stockholm 25-27 april, som en måste vara med på. Efter det håller uppdraget på i minst ett år.

För att söka om att sitta i Jämställdhetsgruppen, skicka en motivering och dina kontaktuppgifter till valberedningen(a)rbuf.se senast 13 april. Sedan väljer förbundsstyrelsen vilka som ska sitta i gruppen.

OBS byt ut (a) till ett @ när du mailar!

PS: Då är det också sista dag att ansöka om att åka till Nordiskt forum, som handlar om just jämställdhet. Missa inte det!

Internationella arbetsgruppen
RBUF har en grupp som bollar tankar och idéer för våra internationella samarbeten med andra ungdomsförbund. Dom gör också projektansökningar och annat praktiskt arbete för att det vi kommer fram till ska kunna genomföras. Detta gäller projekt som är samarbeten med andra initiativ, verksamheter eller organisationer av barn och unga själva som finns inom Save the Children globalt. Rädda Barnens Ungdomsförbund genomför inte egna verksamheter utomlands för utveckling och stärkning av barns rättigheter, det gör bara stora Rädda Barnen.

För att söka om att sitta i Internationella arbetsgruppen, skicka en motivering och dina kontaktuppgifter till valberedningen(a)rbuf.se senast 20 april. Sedan väljer förbundsstyrelsen vilka som ska sitta i gruppen.

OBS byt ut (a) till ett @ när du mailar!

Fyllnadsval till förbundsstyrelsen
På grund av tidigt avhopp från förbundsstyrelsen kommer en plats finnas ledig redan från och med maj. Du som söker denna bör vara beredd på att ställa upp för ett helt år på årsmötet i september och du bör kunna vara med på alla förbundsstyrelsens möten fram tills årsmötet. Dom är 9-11 maj och 8-10 augusti. Du söker genom att fylla i en kandidatur till förbundstyrelsen, på denna länken: https://docs.google.com/forms/d/14k7x8Kh7vvRr7pVp7wSgvDwVqmpsU41awIZvukT3unI/viewform#start=openform

För att sitta i förbundsstyrelsen redan från och med maj, sök/kandidera senast 20 april.