Praktisera hos Rädda Barnens Ungdomsförbund

26 mars, 2014

Rädda Barnens Ungdomsförbund är ett förbund av barn och unga som kämpar för barns rättigheter. Vi är ett religiöst och partipolitiskt obundet förbund. Rädda Barnens Ungdomsförbund har funnits sedan 2003. Vi har ca 3500 medlemmar fördelade på 17 lokalföreningar.

Vem vi söker

Inför hösten 2014 söker vi en praktikant som kommer att få möjlighet att vara en del av vårt förbundskansli. Vi söker dig som är utåtriktad, entusiasmerande, prestigelös och självständig och som har ett stort och genuint intresse för barns och ungas rättigheter.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från aktivism i någon ideell organisation, och då gärna en ungdomsorganisation. Det är även meriterande om du har teoretiska kunskaper om mänskliga rättigheter, barns rättigheter, har studerat/studerar något av följande; statsvetenskap, genusvetenskap, organisation/ledarskap eller liknande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Naturligtvis delar du värderingarna i vår filosofi.

Om praktikplatsen

Vi kommer delvis att skräddarsy praktikplatsen så att vi på bästa sätt kan ta tillvara på och dra nytta av din kompetens och dina kunskaper och erfarenheter. Var därför noggrann och konkret när du i ansökan beskriver denna del.

Praktiken är en unik möjlighet för dig som har ingen eller liten arbetslivserfarenhet att få fördjupade kunskaper om barns rättigheter, organisationsutveckling, ledarskap och civilsamhället. Det kommer att finns stora möjligheter för dig att ta egna initiativ inom ramen för kansliets uppdrag. Exempel på arbetsuppgifter; arrangera mindre utbildningar för befintliga medlemmar, rekrytera nya medlemmar, samordna skolutbildningar, starta upp och stötta nya verksamheter, layouta diverse marknadsföringsmaterial, fungera som en hjälp för det övriga kansliet i den dagliga verksamheten.

Praktiken kommer att börja hösten 2014 och inledas med en introduktion. Under hela praktikperioden kommer handledning att ske av verksamhetsutvecklare Hannah Olsson. Du kommer då och då att behöva förlägga din praktiktid till kvällar och helger.
Praktikplatsen är ideell eller inom ramen för din utbildning (t ex arbetslivspraktik eller liknande). Lön utgår ej men medel finns avsatt för viss kompetensutveckling och vi erbjuder friskvårdstimme. Du kommer att vara stationerad på Rädda Barnens Ungdomsförbunds kansli i Stockholm.

Ansökan

Ansökan görs genom att du skickar ett CV och personligt brev på max två sidor skickas till jobb [at] rbuf.se. Vi har inte möjlighet att handlägga ansökningar som inkommer på annat sätt eller som är ofullständiga.

Förbundsordförande Sara Thiringer eller verksamhetsutvecklare Hannah Olsson svarar på frågor om praktikplatsen på telefon 070-652 97 28 respektive 076-024 74 76. Urvalet kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senaste 31 maj.