RBUF demonstrerar mot rasism

11 september, 2018

Onsdagen den 12 september demonstrerar Rädda Barnens Ungdomsförbund tillsammans med andra ungdomsförbund och organisationer mot rasism och främlingsfientlighet. Vi träffas på Norra Bantorget i Stockholm kl 18.00.

Mer info om demonstrationen
Efter en valrörelse präglad av såväl kamp som rädsla och oro för starka rasistiska och nazistiska krafter i vårt samhälle så är valet nu över.

Sverigedemokraternas stora framgång gör att vi är många som är arga, frustrerade och framförallt rädda. Rädda för ett samhälle där Sverigedemokraterna får inflytande och där en gör skillnad på människor och människor.

Därför vill vi nu samla alla demokratiska och antirasistiska krafter i samhället för att visa att vi tar avstånd från Sverigedemokraterna och att vi alltid kommer stå upp för ett Sverige fritt från rasism. För även om resultatet blev 18% åt SD så är vi 82% Vi är alltid fler!

Vi samlas på Norra Bantorget i Stockholm på onsdag den 12 september kl 18.00 för att demonstrera. Talarlistan kommer att uppdateras de närmsta dagarna.

Vi är ett antal politiska ungdomsförbund och organisationer som anordnar demonstrationen och ännu fler som stöttar initiativet.

Talarlista

Hanna Lidström, Språkrör Grön Ungdom
Henrik Malmrot, Förbundsordförande Ung Vänster
Joar Forsell, Förbundsordförande Liberala Ungdomsförbundet (LUF)
Hedda Tingskog, Sammankallande och Valtalesperson Unga Feminister
Philip Botström, Förbundsordförande Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU)
Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF)
Jorge Londoño, Förbundsordförande Rädda Barnens Ungdomsförbund (RBUF)
Kristina Wicksell, Make Equal
Mohammad Zare och Ellionor Ziegler, Elever mot Utvisningar
Fatemeh Khavari, Talesperson Ung i Sverige