RBUF demonstrerar mot saudisk vapenhandel!

15 mars, 2012

Att Sverige förser diktaturstater och länder som kränker mänskliga rättigheter med vapen är något som vi inte kan acceptera. Vapenexporten stärker diktaturerna och ger dem medel att fortsätta förtrycka den civila befolkningen i både det egna landet och andra länder.

– Svenska vapen har riktats mot demokratiupproren i Bahrain och Saudiarabien, säger Simon Svensson. Vapenexporten till diktaturen får inte fortgå en enda dag till!

Fredagens demonstration handlar om Saudiarabien, men Rädda Barnens Ungdomsförbund vill avbryta all svensk vapenexport som 2007 gick till hela 59 länder. Det handlar både om formella demokratier, diktaturer och allt däremellan, men den gemensamma nämnaren är krig.

– Krigets första offer må vara sanningen, men det andra kan vara ett barn, säger Simon Svensson. Ofta är det barn och ungdomar som faller offer i krig, beslutade av vuxna överför deras huvuden.

Sverige genomförs en vapenexport som de flesta är emot, men politikern driver igenom. Särskilt de som är för unga för att få rösta hålls utanför beslutsprocessen. Men på fredag kommer både ungas och andra motståndare till saudivapen att höras!

Kontakt: Simon Svensson 070-191 37 20

Facebookevent för demonstrationen i Stockholm är på Sergels Torg klockan 16

Demonstrationen i Göteborg är på Drottningstorget klockan 16.30

Demonstrationen i Lund är på Stortorget klockan 16