RBUF på internationellt högnivåmöte

12 februari, 2018

Sedan igår är Rädda Barnens Ungdomsförbund representerade på en av de mest största och viktigaste möten kring barns- och mänskliga rättigheter som någonsin har hållits i Sverige. I Stockholm under datumen 13-14 februari kommer många viktiga världsledare samlas för att diskutera hur vi verkar mot våld mot barn. Bland världsledarna såsom FNs vice generalsekreterare, Ms. Amina J. Mohammed, viktiga FN-representanter och tjänstepersoner finns både det unga civilsamhället och andra viktiga NGOs. Både Drottningen Silvia och  Sveriges statsminister Stefan Löfven kommer att inviga och delta på konferensen.

Solution Summit kommer att fokusera på att samla ledare, forskare, civilsamhälle, barn och media/press för att våga ta ställning mot all slags av våld mot barn. Diskussionerna kommer att handla om svåra frågor såsom barn i väpnad konflikt, könsstympning, sexuellt våld mot flickor och barnaga. Över 40 länder kommer att närvara och under mötet och nästan 400 personer kommer att finnas på plats för att diskutera frågorna.

Från Rädda Barnens Ungdomsförbund deltar Hanna Thessén och Hugo Holmberg, en del av förbundsstyrelsen som är en av de 15 barn som deltar under hela konferensen. Vill ni komma i kontakt med Hanna, Hugo eller kansliet, klicka här. Är du intresserad av att engagera dig i FN-frågor i Rädda Barnens Ungdomsförbund eller på något annat sätt – skriv gärna till oss!